Monica: "Zaljubljena sem bila v Clintona"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V svojem prvem javnem nastopu se je najbolj znana pripravnica vseh časov Monica Lewinsky spomnila afere, ki je zaznamovala 90.leta.
Oglej si celoten članek

Monica Lewinsky je svoj prvi javni nastop začela s svojo zgodbo. "Zaljubila sem se v svojega šefa," je dejala. "S tem, da je bil moj šef predsednik Združenih držav."

Lewinskyjeva je govorila o sramotenju na spletu, ki ga je bila po aferi deležna sama. "Bila sem pacient 0," je dejala. "Prva oseba, ki ji je splet uničil sloves. Ni bilo Facebooka, Twitterja ali Instagrama, a bile so govorice, novice in spletne strani polne komentarjev in elektronske pošte, ki se jo je lahko prepošiljalo. Seveda smo takrat vse to delali še prek počasne povezave. Pa vendar je zgodba obkrožila svet. Šlo je za viralni fenomen, za katerega bi lahko rekli, da je bil prvi trenutek pravih 'družbenih medijev'."

Med govorom je govorila o svojih občutkih in o tem, da si je ponavljala besede "želim umreti". Odločitev, da bo spregovorila o svojih občutkih, je sprejela po samomoru Tylerja Clementija. Clementi je storil samomor, potem ko so ga na spletu ponižali sošolci, ker je bil istospolno usmerjen. "Tragedija je eden glavnih razlogov, da danes tukaj stojim. Medtem ko se naju je obeh dotaknilo, je bila moja mati zaradi zgodbe zelo vznemirjena. Postalo mi je jasno, da je z mislimi nazaj v letu 1998, ko sem imela obdobja  nagnjenosti k samomoru."

Lewinskyjeva je dejala, da si želi s svojimi izkušnjami pomagati drugim žrtvam. "Sama sem preživela, zato želim pomagati preživeti drugim žrtvam sramotenja. Želim uporabiti moje trpljenje v dober namen in dati smisel moji preteklosti," je še dejala.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.