Moška slaba razvada je v resnici dobra

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Posedanje v lokalu s prijatelji, seveda ob kozarcu pijače, je zelo dobro za psihično zdravje moških, pravijo raziskovalci. Da, prav ste slišali.
Oglej si celoten članek

Ko se bo vaš najdražji naslednjič po športu odpravil "še na eno pivo s prijatelji", se nikar ne jezite preveč. Raziskava je namreč pokazala, da druženje s prijatelji ob kozarcu pijače moške spodbudi, da spregovorijo o svojih občutkih, prijatelje vprašajo za nasvet in se predvsem bolje počutijo, piše Daily Mail.

V raziskavi, ki jo je izvedel Medical Researc Council, so sodelovali Škoti, stari od 30 do 35 let. Raziskovalka Carol Emslie je moške sicer spraševala o njihovih navadah pitja, a jo je medtem presenetilo odkritje, da obiskovanje lokalov s prijatelji izboljšuje moško psihično zdravje.

"Dejstvo, ki me je presenetilo najbolj je, da se moški na pijači s prijatelji ne obnašajo možato. Po nekaj pijačah se prijateljem odprejo in zaupajo, česar v vsakdanjem življenju ne počnejo. Stereotip, da so moški mentalno zelo močni in da o težavah in čustvih s prijatelji ne govorijo, tako ne drži. Odkrili smo, da takšno druženje s prijatelji moške sprosti in izboljša njihovo razpoloženje," pravi Emsliejeva.

Seveda raziskovalci pri tem dodajajo, da se nenehni odhodi na pivska druženja lahko hitro obrnejo v škodljivo navado, še posebej, ko moški ob druženju spijejo preveč alkohola. Zmernost torej ni odveč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:21 24. Januar 2014.

    Neverjetno odkritje, jaz pa sem mislil, da hodimo v bare zato, da se nam poslabša psihično zdravje. Vse kar te …

  • 21:49 24. Januar 2014.

    Zelo vesel bi bil, če bi avtor članka kje zapisal tudi naslov raziskave in kje/kdaj je bila objavljena.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.