Moški hlinijo pogosteje od žensk

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vsaka tretja ženska po 15 sekundah pogovora ne posluša več, moški se lahko "izklopijo" še prej.
Oglej si celoten članek

Pripadnice nežnejšega spola ne želijo poslušati težav drugih, ne zanimajo jih niti razpleti nadaljevank, če jih pogovor ne zanima, po 15 sekundah ne poslušajo več, pravijo izsledki nove raziskave. Tretjina žensk, ki so sodelovale v raziskavi, je dejala, da velikokrat hlinijo, da sodelujejo v pogovoru. Če jih tema ne zanima, samo prikimavajo in hlinijo, da sodelujejo v pogovoru, poroča Daily Mail.

Moški še manj

Moški za enako dejavnost potrebujejo še nekoliko manj. Če jih pogovor ne zanima, se "izklopijo" po desetih sekundah. To se jim najpogosteje dogaja, kadar njihove boljše polovice začnejo govoriti o čustvih ali pa želijo z dragim deliti katerega od zadnjih tračev. Raziskavo so izvedli v britanskem podjetju Hidden Hearing.

Dognali so še, da nekateri ljudje ne sodelujejo v pogovoru, ker imajo težave s sluhom. Slabši sluh lahko vpliva na težjo komunikacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:11 3. September 2012.

    Verjamem-predvsem pri orgazmu.... :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.