Moški in Mahler

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Stara mestna elektrarna bo jutri ter nato še v soboto in nedeljo gostila plesni projekt Men & Mahler .
Oglej si celoten članek

Stara mestna elektrarna bo jutri ter nato še v soboto in nedeljo gostila plesni projekt Men & Mahler danskega koreografa Palleja Granhoja, ki predstave gradi na obstrukcijski tehniki in do zadnjega ne ve točno, kako se bo zgodba sestavila.

Kot pravi koreograf je skozi to tehniko, ki jo vedno znova nadgrajuje, ugotovil, da se, ko začneš ovirati gibanje, začno dogajati druge stvari, medtem ko plesalci izpostavljajo, da tudi če je telo popolnoma ovirano, še vedno plešejo v sebi. V tokratni, “moški” predstavi bo nastopilo osem plesalcev, ki so bili izbrani na mednarodnih avdicijah, rdeča nit pa bo boleča in osamljenja glasba Gustava Mahlerja, ki jo bo odpela Dorte Ptersen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.