Moški, pred katerimi raje zbežite!

Foto: Žurnal24 Če se pod (ne)lepo fasado skriva eden od spodaj naštetih, tecite!
Eden ima malo črno knjižico počečkano do konca, drugi je bolj ljubosumen kot vaš jazbečar, tretji piha od besa nad ženskami, četrti misli, da je on najlepše, kar je ustvarila narava ...
Oglej si celoten članek

Kdo so moški, ki jih raje glejte samo z daljnogledom ali v vzvratnem ogledalu? Nekaj "smernic", kako prepoznati dvonožce, ki niso v ponos svojemu spolu, sledi. Če pa ste prepozno spoznale, da imate primerek z napako, ne spreglejte namiga – morda je čas, da mu daste odpoved. Stara modrost pravi, da je bolje biti sam kot v slabi družbi, zato ne odlašajte!

Gospod Izginuli. Očara vas na poroki skupnih prijateljev, službenem potovanju ali na počitnicah daleč od doma. Nato se strastno kličeta, s potnimi rokami tipkata sms-e in klepetata po gtalku (in če ne odgovori takoj, vam skoraj neha biti srce), saj on ne živi v istem mestu, morda celo v isti državi ne. Čez dva meseca vas moleduje, da ga obiščite. Iz nogavice stresete zadnje prihranke in na letalu hihitajoče poveste sosedi, da se vam "zdaj pa res zdi, da je končno prišel gospod pravi". Ko čakate na prtljago, vas črviči od pričakovanj. A njega ni od nikoder. Mogoče ga je ustavila povodenj in se mu je utopil telefon, ampak saj veste, da ni tako. Čas je, da spremenite datum povratka na letalski vozovnici. Prekolnite ga in mimogrede tudi tehnologijo – ko še ni bilo spleta in mobilnikov, je bilo primerov izginotja veliko manj.

Gospod Ljubosumni. Najprej ne boste opazile ničesar. Nato vas bo grdo pogledal, ker se bo deset let mlajši natakar po njegovem mnenju spogledoval z vami. Kmalu bo razkačeno ugotavljal, da je vaš pogovor s poštarjem "sumljivo dolg". Ko bo zavijal z očmi, ker vas je brat "preveč strastno objel", in se razburjal, da je vaša ginekologinja lezbijka, ki "vas očitno kuri", mu v roke potisnite odpustnico. Ljubosumnost mogoče komu na začetku laskava, a hitro postane moreča. Nekateri ne znajo nehati niti, ko je že vsega konec, še hujši pa so ljubosumneži, ki imajo zase drugačna pravila – vi ne smete, oni lahko. Če se torej začne z natakarjem zapletati že na prvih zmenkih, pozornost ni odveč.

Nekatere je res najbolj pametno gledati samo od zelo daleč! © iStockphoto

 
Gospod Osvobojeni. Zemljo tlačijo tudi oportunistični samci. Iščejo samice, ki jih bodo osvobodile. Dolgov, službe, najemnine in registracije avtomobila – pripravljeni so se popolnoma prepustiti "oskrbi ženske dobrega srca". Že po nekaj zmenkih se preselijo k njej, pustijo službo in prodajo avto. Moški nekaterih poklicev so bolj nagnjenji k "osvoboditvi" kot drugi; med (samooklicanimi?) umetniki in nekdanjimi športniki naj bi jih bilo nadpovprečno veliko. Ko bo brcnjen iz stanovanja, pričakujte, da bo hotel "odpravnino" – svoboda nikoli ni bila poceni. Svobodo naj si nekam vtakne, odpravnine pa ne sme videti.

Gospod Izdani. Z moškimi, ki jih je zapustilo že veliko žensk, se ni najbolj pametno zapletati. Še veliko težje delo čaka ženske, ki se v ljubezenski vrtinec spustijo z moškim, ki ga je ženska zapustila zaradi ženske – še dolgo bo jezen na ves svet in predvsem na ženske! Verjetno bo zahteval, da izbrišete telefonske številke vseh prijateljic, in če vas slučajno zasači z eno, pričakujte obtožbo, da ste tudi vi lezbijka.

Gospod Eden in edini. Ne mara psov in navdušeno stopa na rep mačkam? Ves čas oznanja, da sovraži otroke? Vse vaše prijateljice se mu zdijo koze? Vaše sestre noče niti spoznati? Eden in edini, ki ima še manj možnosti za "preživetje" kot Ljubosumni, se počuti ogroženega, ko vidi, da za vas ni eden in edini. Zmenki so z njim so čisto izzivanje razumskega. A ne bo trajalo dolgo – siti ga boste, preden stvari postanejo preveč resne.

 

Preberite še:

Moške bolj mika nevarna igrača
Česa naj moški raje ne izreče?
Kako postati moški leta?

Gospod Narcis. V ogledalu se občuduje dlje kot vi, omaro ima večjo in lepše urejeno, krade vam kozmetiko, vsako jutro zaskrbljeno stopi na tehtnico ... Do tukaj morda še nekako gre, a ima še druge "odlike". Na čelu mu piše: "Jaz sem popoln!" Vse ženske, vključno z vami, se mu zdijo predebele. Na vseh takoj najde nekaj, zaradi česar bi morale na zmenek z lepotnim kirurgom. V družbi išče občudujoče poglede drugih in brez sramu flirta. Tudi z vami je brez sramu flirtal, ko sta se spoznala. Ampak saj niste mogli vedeti vnaprej! Zdi se, da narcisovo razmerje še najbolje funkcionira z narciso.

Še ena četica nemogočih prihaja v torek, 10. junija.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.