Moški zanjo ne znajo skrbeti

Foto: Shutterstock Zivljenje 26.03.14. moski, obraz foto: shutterstock
Redna nega prinaša veliko koristi - lažje britje, manj vraščenih dlak in večjo čistost.
Oglej si celoten članek

"Moška koža enako kot ženska zahteva nego v vsakem letnem času, razlika je le v tem, da se moški tega premalokrat zavedajo," pravi kozmetičarka Viki Leški iz salona Viki's Place.

Debelejša koža

"Moški imajo na obrazu debelejšo kožo kot ženske, njihova koža je bolj groba in zaradi dejavnejših lojnic pogosto mastnejša. Čeprav je moška koža v primerjavi z žensko manj občutljiva, je zaradi britja pogosto ranjena in razdražena," razloge, zakaj se nega moške kože razlikuje od ženske, našteva sogovornica. Prav zato naj bi nega s kremo tudi za moške postala del vsakdana.

Nujna dnevna nega

Osnova vsakodnevne nege obraza naj bosta voda in dobra vlažilna ali negovalna krema. Obraz zjutraj in zvečer dobro umijte, nanj pa ne pozabite niti po koncu športne dejavnosti. Preostale kozmetične pripomočke, namenjene negi moške kože (pena ali gel za britje, losjon ali krema za po britju) pa izberite glede na način britja.

Glede na tip kože

"Tisti z mastno ali mešano kožo izberite gel, ki zagotavlja celodnevno zaščito, kožo vlaži, krepi in ji daje lepši videz," predlaga sogovornica. Čez dan priporoča tudi uporabo kreme z zaščitnim faktorjem, ponoči pa vlažilno kremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.