Moški želi sam dojiti

Foto: Žurnal24 Oče želi sam proizvajati mleko in dojiti otroka.
Šestindvajsetletni Šved si vsake tri ure s črpalko spodbuja prsne bradavice, da bi lahko sam proizvajal mleko za dojenčka.
Oglej si celoten članek
Ragnar Bengtsson iz Stockholma pravi, da je poskus začel pred dvema dnevoma, prsi pa si namerava stimulirati vsak dan na tri do štiri ure, vse to pa bo počel do decembra. Njegov poskus pridobivanja mleka bodo dokumentirale tudi kamere. "Vse, kar ne povzroči škode, se splača poskusiti. In če bo delovalo, bo to dokaz, da se oče v zgodnji dobi razvoja otroka z njim lahko zelo zbliža," pravi.

Bengtsson ne želi uporabljati nikakršnih kemičnih preparatov, kot je na primer hormonsko zdravljenje, ki pri moškem povzroči izločanje mleka. "Če bo delovalo in če bo mleko imelo visoko hranilno vrednost, potem bo to res pravo odkritje," še dodaja.

Profesorica endokrinologije Sigbritt Werner na švedski univerzi Karolinska je prepričana, da bo nadobudni očka po štirih mesecih črpanja nabral le "kapljico ali dve" mleka. "Ženske lahko dojijo, saj so imele v času nosečnosti povišan hormon estrogen. Če bo moški dovolj vztrajen, mu lahko tudi uspe. Pod prsno bradavico se bo naredila tanka plast, lahko pa se proizvede dovolj hormona prolaktina, ki bo povzročil izločanje mleka," je pojasnila.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.