Moški zmorejo manj

Foto: Žurnal24 moški, lepotec
Kuhanje, vmes pranje, delanje domače naloge z otroki in plačevanje računov prek interneta. To zmorejo ženske, moški pa bi se odrezali veliko slabše, pravijo psihologi.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki z britanske univerze University of Hertfordshire so dokazali, da se moški pri multitaskingu, opravljanju več stvari hkrati, res slabše odrežejo kot ženske. 50 študentkam in 50 študentom, vključenim v raziskavo, so dali več enostavnih nalog hkrati – npr. iskanje ključev, iskanje restavracije na zemljevidu in reševanje preprostih matematičnih operacij. In izkazalo se je, da so bile ženske opazno boljše kot moški. Še več: nemalo študentk je bilo dobrih kar v štirih stvareh naenkrat.

Niso le zgodbice
Psiholog Keith Laws, ki je na University of Hertfordshire vodil raziskavo, je povedal: "Vsi poslušamo zgodbice, kako moški ne zmorejo delati več stvari hkrati in kako so ženske v tem izjemno dobre. A do zdaj za to ni bilo nobenih znanstvenih dokazov." Zaključil je, da rezultati študije kažejo, da ženske lažje razmišljajo o eni nalogi (ali celo več nalogah), medtem ko se z drugo nalogo že spopadajo. "Ženske so boljše v tem, da se v glavi za trenutek ustavijo in razmislijo, medtem pa počnejo ostale stvari," pravi Laws. Kako je pri vas doma, pa veste sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.