Murko: Na mizi bosta biftek in pršut!

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Znane Slovence smo povprašali, katere jedi bodo na njihovem meniju za božično in silvestrsko večerjo.
Oglej si celoten članek

"Kar se tiče silvestrske večerje, imamo še veliko predlogov. Izbrani sta dve jedi, in sicer školjke jakobove pokrovače, ki bodo gratinirane in zapečene v pečici, ter škampi s česnom in peteršiljem. Oboje sicer spada med predjedi, ugotavljamo pa, da se bolj vržemo na predjedi, glavne jedi pa vedno ostanejo. Mogoče bomo večerjo sestavili iz samih predjedi," je povedala pevka Saška Lendero, ki bo novo leto pričakala v družbi desetih ljudi. "Vsak bo za slavnostno večerjo nekaj skuhal in prinesel," je še povedala.

Igralka Tanja Ribič bo za božič z družino obiskala svoje starše. Povedala je, da za slavnostno večerjo po navadi kuha njena mama. Je pa še razkrila, da je njen mož Branko Đurić Đuro glavni kuhar pri njih doma. "Najraje ustvarja vegetarijanske jedi, pripravi ribe, čičerko, polpete in druge zanimive stvari. Vedno pa bolj improvizira," je še povedala igralka.

Pevec Werner Brozovič bo z ženo Andrejo in hčerko za božične praznike pri svoji družini. "Tam nas njegova mama pocrklja od glave do pet in naredi vse, kar spada zraven takšne pojedine. Naredi od mlincev do sarme in vsega, kar spada v ta čas, pripravi kolačke in podobno. Kar se tiče jedi, smo tradicionalni in zaradi vsega tempa nimamo časa pripravljati kakšnih posebnih jedi," je razkrila njegova žena.

Pevec Damjan Murko bo praznoval prvi božič v vlogi očeta. Za božično večerjo se bo njegova družina gostila pri njegovi tašči in babici. "Biftek in pršut sta vedno na mizi, za božič in silvestrovo. Tašča speče tudi potico, in to zelo dobro," se že veseli pojedine. Doma pa z ženo pripravi božični zajtrk. Ker nista preveč tradicionalna, v trgovini kupita vse, kar je dobrega, veliko poudarka pa dasta na različne vrste sira in salame. "Brez salame ne gre, smo zvesti pršutu," je še povedal pevec.

Televizijska kuharica in publicistka Valentina Smej Novak ima za božično večerjo v mislih pripravljene že vse jedi. "Za glavno jed bo svinjska pečenka s figami in slivami, zalita z belim vinom, za prilogo pa gratiniran krompir, letos s pestjo nastrganega sira. Za predjed bomo eksperimentirali – ali bodo kolutki krvavice na popečenih kruhkih z malo solatke, mesne pitice iz listnatega testa ali pa tortice iz listnatega testa z lososovo kremo," je razkrila. Kuhala bo skupaj z možem Luko, pripravo jedi pa si bosta razdelila tako, da bo jed naredil tisti, ki jo bolje pripravi.

Igralka in novinarka Ula Furlan bo po dolgem času božični večer pričakala v družbi svoje mame Miše Molk. "Božič bo družinsko obarvan in končno posvečen temu, da se odklopimo od telefonov in preživimo večer drug z drugim," je povedala. "Sicer pa z mamo, ko se dobiva, obe kuhava. Za božič se bomo dobili tudi z mojo teto in njeno družino, vsak pa bo nekaj prinesel. Kaj, se bomo morali še dogovoriti," je dodala.

Manekenka Iryna Osypenko bo božično večerjo preživela v družbi svojega moža in širše družine. Na večerji bo okoli 20 ljudi, vsak pa bo s sabo prinesel svojo jed. "Tašča in babica naredita večino jedi, jaz pa pripravim kakšno rusko jed, recimo boršt, to je tradicionalna ruska juha. Ponavadi je ogromno hrane in jo preveč tudi ostane," je še razkrila lepotica.

"Božično večerjo bova pripravila skupaj z ženo," pa je povedal voditelj Jože Činč. "Verjetno bo kakšen puranček z malo sira, kar je moja specialiteta. Ne bomo nič kaj eksperimentirali, meso bo zagotovo, pa tudi potica bo. Ne vem še, če se bo tašča odločila narediti sarmo za božič ali novo leto. To bo njeno presenečenje," je še povedal in dodal, da bo božič preživel v ožjem domačem krogu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:44 25. December 2012.

    Videti je, da so komaj čakali, da bodo nekomu povedali kaj bodo jedli. Ostalim naj se cedijo sline.

  • 13:06 24. December 2012.

    želim ti poln želodec, zdravja tebi in tvojim najbližjim in da se izpolni vse kar si želiš. Srečno

  • 12:22 24. December 2012.

    ja tako bodo praznovali premožni,večina Slovencev pa .....................samo da minejo prazniki pa preživim!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.