"Murku nismo ponujali denarja"

Foto: Anja Armič
Foto: Anja Armič
Damjan Murko je dobil ponudbo za dokumentarni film o njem z naslovom Medijski fenomen, vendar jo je zavrnil, saj naj bi bilo v igri premalo denarja. Študent, ki je želel posneti film, pa zatrjuje, da mu niso ponudili nobenega denarja.
Oglej si celoten članek

Damjan Murko kot Medijski fenomen. V reviji Lea smo zasledili zgodbo o veliki časti, ki naj bi doletela štajerskega slavčka, saj naj bi o njem želeli posneti odmevni dokumentarni film, ki bi ga prikazovali tako na slovenskih kot tujih festivalih. Vendar je Murko ponudbo zavrnil, saj naj bi mu ponudili premalo denarja. Zgodbo smo preverili pri pevcu, ki pravi, da je res prejel ponudbo, in sicer s strani študenta filmske režije na AGRFT Nejca Levstika, ki si je kot temo za svoj študijski dokumentarni film zamislil Murka kot fenomen, saj se na slovenski medijski sceni na svojevrsten način drži že zavidljivih deset let.

Vendar se zgodba zaplete pri omenjenem plačilu za sodelovanje. Pridobili smo obe verziji študentovega elektronskega sporočila pevcu – od Murka in Nejca, ki se razlikujeta le v eni podrobnosti. Murko naj bi namreč zavrnil sodelovanje, ker naj bi mu Nejc, kot je razvidno iz pevčevega sporočila, ponudil le 600 evrov honorarja, medtem ko študentovo sporočilo ni vsebovalo tega odstavka.

Študent nam je pojasnil, da Murku za sodelovanje niso ponudili nikakršnega plačila, saj ne gre za komercialni projekt, ampak za študijskega. "Murkovo tajništvo je sporočilo, da je pripravljen sodelovati samo, če mu plačamo, zato so se naši pogovori zaključili, Murka pa posledično ne bomo vključili v film," nam je še povedal. Murko sicer še vedno vztraja pri svojem. "Verjetno niso želeli povedati. Seveda smo se pogovarjali tudi o nekih cifrah, ki so bile absolutno premajhne zame," je povedal.

K zavrnitvi ponudbe naj bi prispevalo tudi dejstvo, da pevec ne potrebuje reklame, glede v Lei omenjenega predvajanja filma v tujini pa je komentiral: "Zakaj bi se trudil biti nekje drugje številka dve, če sem lahko v Sloveniji številka ena." Nejc sicer ni omenjal nobene promocije filma na tujih festivalih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:19 31. Marec 2012.

    "Murkovo tajništvo je sporočilo ... svašta, celo tajništvo ima :)

  • 12:51 31. Marec 2012.

    ...o temu bedaku bodo film snemali???? ...svašta!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.