Muzej sodobne umetnosti ali razstavišče?

Foto: Žurnal24 Minister za kulturo RS Vasko Simonitti je bolj naklonjen razstavišču z menjajoči
Na 14. seji nacionalnega sveta za kulturo so se spraševali predvsem, ali naj ima Slovenija v prihodnje Muzej sodobne umetnosti ali pa naj se odpre razstavišče z menjajočimi se vsebinami sodobne umetnosti.
Oglej si celoten članek

Direktorica Moderne galerije Zdenka Badovinac zagovarja Muzej sodobne umetnosti, kamor bi bila uvrščena tudi mednarodna Zbirka 2000+, medtem ko je minister za kulturo Vasko Simoniti bolj naklonjen razstavišču. Glede stanja na Filmskem skladu RS pa je v. d. direktorja sklada Igor Prodnik dejal, da je v mesecu in pol rešil vse, česar njegov predhodnik ni, seveda v skladu s tem, kar dopušča obstoječi zakon.

Pobudnica točke dnevnega reda Muzej sodobne umetnosti in Zbirka 2000+ Renata Salecl je povedala, da vprašanje in z njim povezani problem, čemu naj bi bili namenjeni prostori na Metelkovi 22, ki jih je v upravljanje dobila Moderna galerija, traja že več let. Ta naj bi imela na Metelkovi dodatne prostore: knjižnico, restavratorsko središče, pisarne, hkrati pa naj bi bila tudi koordinator razstavišča. Badovinčeva meni, da je zgolj koordinatorska vloga za Moderno galerijo podcenjujoča, zagato pa vidi tudi v tem, da je formalnopravni status razstavišča nejasen.

Čeprav so na seji sprejeli sklep, da sta za Ljubljano potrebna tako Muzej sodobne umetnosti s stalnimi zbirkami kot tudi razstavišče, ostaja veliko vprašanj še vedno odprtih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.