Muzeji na čakanju

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med jesenskimi počitnicami bo dogajanja toliko, da bo za muzeje zmanjkalo časa.
Oglej si celoten članek

Krompirjeve počitnice – letos bodo prvi teden novembra – so še daleč, cene letalskih vozovnic do Londona, ene izmed najljubših jesenskih počitniških ciljev pa se že dražijo. Rezervirajte čim prej!

Prvo noč k Britney Spears

Na Wembleyju bo 31. oktobra nastopila pevka Britney Spears; njenega koncerta bo vesel marsikateri šolar, predvsem pa šolarka. Če niste za Britney in če med popotniki ni strahopetcev, pojdite na Londonski festival duhov: prvo prizorišče je London Dungeon – muzej mučenja, obglavljanja, kuge in umorov –, nato se duhov sprehajajo po eni izmed najstarejših londonskih tržnic Smithfield, vrhunec pa je vožnja po predoru Islington več kot 800 metrov pod zemljo.

Čarovnice in ognjemet

Seveda se lahko v Londonu tedaj udeležite tudi katere od norih zabav ob noči čarovnic, nikakor pa ne zamudite pravega angleškega praznovanja – kresne noči 5. novembra. Angleži se takrat spominjajo rimokatoličana Guya Fawkesa, ki je na ta dan leta 1605 poskušal razstreliti Westminstrsko palačo. Otroci ob prazniku izdelujejo lutke zarotnika, nato z njimi prosjačijo za denar, na koncu pa jih sežgejo na kresu. Z denarjem so včasih kupili rakete in petarde, danes pa v Londonu pripravijo velik ognjemet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.