Na begu: Zmagovalka Evrovizije štiri dni v avtu brez hrane

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Leta 2016 se je Jamala veselila zmage na Evroviziji, sedaj je z družino na begu iz svoje domovine.
Oglej si celoten članek

Pevka Jamala je leta 2016 s pesmijo 1944 prepričala Evropo in Evrovizijo pripeljala v svojo domovino. 38-letnica je v Ukrajini še vedno velika zvezda, pred nekaj tedni je sedela v žiriji, ki je izbirala novo pesem, ki bo državo zastopala na prihajajočem Eurosongu. Pred nekaj tedni, ko je v Ukrajini še vladal mir ...

Takrat je bil Jamalin svet še cel, sedaj pa je ukrajinska zvezdnica na lastni koži spoznala, kaj pomeni biti begunec. "Ne vem, kako je to mogoče, a napadli so miroljubne ljudi v Ukrajini. Prosim, podprite Ukrajino in zaustavite rusko agresijo," je povedala tik pred begom iz svojega stanovanja.

Jamala je imela srečo in je Kijev z otrokoma zapustila še pravi čas. Njen mož je ostal in se bori za svojo državo. Zbežala je na zahod Ukrajine. V avtomobilu je preživela štiri dni, in to brez hrane. "V štirih urah smo se premaknili le za 2 kilometra," je razkrila. 

Peš je prečkala mejo z Romunijo, sedaj je pri sorodnikih v Turčiji.

Na svojem profilu na Instagramu pevka objavlja grozljive posnetke iz zaklonišč, posnetke poškodovanih stavb in ranjenih. "Putinovo vojno moramo zaustaviti. To je noro. Podprite Ukrajino. Naši otroci umirajo. Pomagajte ukrajinski vojski rešiti našo državo," je pozvala svet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:01 2. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.