Na Britih slavila Emeli Sandé

Foto: Reuters BRIT Emeli Sandé Foto: Reuters BRIT One Direction Foto: Reuters BRIT Frank Ocean Foto: Reuters BRIT Taylor Swift Foto: Reuters BRIT Coldplay Foto: Reuters BRIT Justin Timberlake Foto: Reuters BRIT Lana Del Rey Foto: Reuters BRIT Robbie Williams Foto: Reuters BRIT Mitch Janis Winehouse Foto: Reuters BRIT Emeli Sandé Foto: Reuters BRIT Taylor Swift Foto: Reuters BRIT One Direction Foto: Reuters BRIT Rita Ora Foto: Reuters BRIT Justin Timberlake
V Veliki Britaniji so ravnokar podelili prestižne glasbene nagrade BRIT, ki jih je vodil komik James Corden.
Oglej si celoten članek

Nocoj so se v Londonu odvijali "otoški grammyji", 33. podelitev britanskih glasbenih nagrad BRIT. Zmagovalka večera je 25-letna Emeli Sandé, ki si je prislužila nagrado za izvajalko leta in najbolj zaželjeno nagrado, album leta. Večer si bo dobro zapomnil tudi Ben Howard, ki je domov odšel z dvema britoma; osvojil ju je v kategorijah izvajalec leta in prodor leta. Mumford & Sons, ki so slavili na Grammyjih, so domov odnesli enega brita, za najboljšo skupino leta. Svojo nagrado je osvojila tudi britanska ljubljenka Adele; njena pesem Skyfall je bila razglašena za singel leta.

Na podelitvi, ki se je odvijala v Londonu, je nastopilo veliko izvajalcev, med njimi tudi One Direction, Robbie Williams, Justin Timberlake in Taylor Swift.

Seznam nagrajencev:

Britanski album leta: Emeli Sandé - Our Version of Events
Britanski izvajalec leta:
Ben Howard
Britanska izvajalka leta: Emeli Sandé
Britanski prodor leta: Ben Howard
Britanska skupina leta: Mumford & Sons
Britanski singel leta: Adele - Skyfall
Mednarodni izvajalec leta: Frank Ocean
Mednarodna izvajalka leta: Lana Del Rey
Mednarodna skupina: The Black Keys
Po izboru kritikov: Tom Odell
Britanski producent leta: Paul Epworth
Najboljši koncertni izvajalec: Coldplay
Globalni uspeh: One Direction

Posebno priznanje: dobrodelna organizacija War Child

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.