Na čelu Bertolucci

Foto: EPA
Foto: EPA
Na čelu žirije letošnjega filmskega festivala v Benetkah bo režiser Bernardo Bertolucci.
Oglej si celoten članek

Organizatorji filmskega festivala v Benetkah so sporočili, da bo na čelu letošnje žirije italijanska filmska legenda, z dvema oskarjema nagrajeni režiser Bernardo Bertolucci. Ta je žiriji predsedoval že leta 1983, ko so zlatega leva podelili filmu First Name: Carmen, režiserja Jeana-Luca Godarda.
Bertolucci je na festivalu sicer tudi sam mnogokrat predstavljal filme, med drugim tudi leta 2003 (Sanjači).

Italijanov film iz leta 1987 Zadnji kitajski cesar je bil nagrajen z 9 oskarji. Bertolucci je sicer ob novici, da bo spet na čelu festivalske žirije, povedal, da bo zopet dobil možnost za odkrivanje „najbolj skrivnostnih niš filmanja v najbolj skrivnostnih državah sveta“.

Festival bo potekal od 28. avgusta do 7. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.