Na grammyjih slavili Lady Antebellum

Foto: Žurnal24 Lady Antebellum so prejeli pet grammyjev. Foto: Žurnal24 Lady Antebellum so prejeli pet grammyjev. Foto: Žurnal24 Bob Dylan Foto: Žurnal24 Skupina Muse je odnesla nagrado za najboljši rock album leta. Foto: Žurnal24 Lady Gaga je dobila nagrado za najbolj%C5%A1o pop %C5%BEensko vokalno izvedbo in Foto: Žurnal24 Lady Gaga je dobila nagrado za najboljšo pop žensko vokalno izvedbo in pop vokal Foto: Žurnal24 Lady Gaga je dobila nagrado za najboljšo pop žensko vokalno izvedbo in pop vokal Foto: Žurnal24 Nastop Lady Gaga. Foto: Žurnal24 Nastop Lady Gaga. Foto: Žurnal24 Cee-lo Green in Gwyneth Paltrow Foto: Žurnal24 Katy Perry Foto: Žurnal24 Katy Perry Foto: Žurnal24 Eminem Foto: Žurnal24 Dre. Dre in Eminem Foto: Žurnal24 Eminem Foto: Žurnal24 Rihanna Foto: Žurnal24 Rihanna Foto: Žurnal24 Jennifer Hudson Foto: Žurnal24 Nicole Kidman je na podelitvi spremljala svojega moža Keitha Urbana. Foto: Žurnal24 Rihanna Foto: Žurnal24 Usher Foto: Žurnal24 Marc Anthony in Jennifer Lopez Foto: Žurnal24 Mick Jagger Foto: Žurnal24 Justin Bieber Foto: Žurnal24 Usherju je pripadla nagrada za najboljšo R&B moško vokalno izvedbo. Foto: Žurnal24 Skupina Arcade Fire je dobila nagrado za najboljši album leta. Foto: Žurnal24 Bruno Mars Foto: Žurnal24 Skupina Arcade Fire je dobila nagrado za najboljši album leta. Foto: Žurnal24 Miranda Lambert je dobila nagrado za najboljšo country žensko vokalno izvedbo. Foto: Žurnal24 Jaden Smith in Justin Bieber Foto: Žurnal24 Jaden Smith in Justin Bieber Foto: Žurnal24 Justin Bieber in Usher Foto: Žurnal24 Esperanza Spalding je odnesla nagrado za nagrado za novinca leta. Foto: Žurnal24 John Mayer, Norah Jones in Keith Urban. Foto: Žurnal24 Rihanna in Drake s pesmijo What's My Name. Foto: Žurnal24 Rihanna in Drake s pesmijo What's My Name.
Na 53. podelitvi najprestižnejših glasbenih nagrad grammy, ki se je odvijala v Staples Centru v Los Angelesu, je slavila country zasedba Lady Antebellum.
Oglej si celoten članek

Kljub desetim nominacijam je raper Eminem tokrat ostal skoraj praznih rok. Eminem je sicer dobil grammyja za najboljši rap album in najboljšega rap soloizvajalca, toda glavne nagrade je odnesla country zasedba Lady Antebellum, ki je slavila zmago za pesem leta, posnetek leta, country skladbo, country album ter country izvedbo skupine. Čeprav je bilo pričakovati, da bodo Lady Antebellum odnesli tudi nagrado za najboljši album leta, pa je slednja pripadla skupini Arcade Fire za album The Suburbs. Člani skupine so bili ob prejetju nagrade popolnoma šokirani.

Bieberju nič
Največje presenečenje večera je bila zagotovo Esperanza Spalding, ki je mlademu kanadskemu glasbeniku Justinu Bieberju pred nosom odnesla nagrado za novinca leta. Že nekaj dni pred podelitvijo so namreč tako stavnice kot obiskovalci različnih spletnih strani zmago napovedovali prav 16-letnemu pevcu.

Dolly nagrada za življenjsko delo

Dan pred podelitvijo glasbenih nagrad so posebne nagrade za življenjsko delo prejeli skupina Ramones, country pevka Dolly Parton in britanska igralka Julie Andrews. Preostali dobitniki nagrade so po poročanju Reutersa bobnar Roy Haynes, Juilliard String Quartet, folkskupina Kingston Trio in legendarni pevec gospelov George Beverly Shea.

Foto: Žurnal24 Cee-lo Green in Gwyneth Paltrow

 

Od Gwyneth do Dylana
Na podelitvi grammyjev so v čast Dolly Parton nastopili Norah Jones, John Mayer in Keith Urban ter odigrali legendarno pesem Jolene. Glasbeniku Cee-Lo Greenu se je na odru pridružila igralka Gwyneth Paltrow, nastop Katy Perry pa je bil valentinovo obarvan. Pevka je v dinamičen nastop vključila tudi posnetke s svoje poroke z britanskim komikom Russellom Brandom, s katerim se je pred nekaj meseci poročila v Indiji.

Na podelitvi je nastopil tudi Bob Dylan in se tako pridružil veteranom, kot sta frontman skupine Rolling Stones Mick Jagger in Barbara Streisand. Dylan, ki se je na grammyjih pojavil petič, je nastopil z britansko country zasedbo Mumford & Sons ter folk-rock bandom Avett Brothers v "pozdravu akustični glasbi”. Med nastopajočimi sta bila tudi Lady Gaga in Justin Bieber, Christina Aguilera pa se je v primerjavi z nastopom na Super Bowlu tokrat izkazala. Pričakovano je nastopil tudi Eminem, toda v duetu z raperjem Dr. Drejem, za katerega je bil to po več kot desetletju prvi televizijski nastop v živo.

Nagrajenci:

Album leta: Arcade Fire – The Suburbs
Pesem leta: Need You Now – Lady Antebellum
Posnetek leta: Need You Now – Lady Antebellum
Najboljši nov izvajalec: Esperanza Spalding

Pop ženska vokalna izvedba: Lady Gaga – Bad Romance
Pop moška vokalna izvedba: Bruno Mars – Just The Way You Are
Pop vokalna izvedba dueta ali skupine:  Train – Hey, Soul Sister
Pop vokalni album: Lady Gaga – The Fame Monster
Pop instrumentalni album: Larry Carlton & Tak Matsumoto – Take Your Pick
Plesni posnetek: Rihanna – Only Girl (In The World)
Elektronski/plesni album: La Roux – La Roux

R&B skladba: John Stephens – Shine
R&B album: John Legend & The Roots – Wake Up!
Sodobni R&B album: Usher – Raymond V Raymond
R&B moška vokalna izvedba: Usher – There goes my baby
R&B ženska vokalna izvedba: Fantasia - Bittersweet
R&B izvedba dueta ali skupine: Sade – Soldier Of Love
Rap izvedba soloizvajalca: Eminem – Not Afraid
Rap izvedba dueta ali skupine: Jay-Z & Swizz Beatz – On To The Next One
Rap skladba: Jay-Z & Alicia Keys – Empire State Of Mind
Rap album: Eminem – Recovery

Rock vokalna izvedba soloizvajalca: Paul McCartney – Helter Skelter
Rock vokalna izvedba dueta ali skupine: The Black Keys – Tighter Up
Rock skladba: Neil Young – Angry World
Rock album: Muse – The Resistance
Rock instrumentalna izvedba: Jeff Beck - Hammerhead
Metalna izvedba: Iron Maiden – El Dorado
Alternativni album: The Black Keys - Brothers

Country skladba: Lady Antebellum – Need You Now
Country album: Lady Antebellum – Need You Now
Country moška vokalna izvedba: Keith Urban – 'Til Summer Comes Around
Country ženska vokalna izvedba: Miranda Lambert – The House That Built Me
Country izvedba dueta ali skupine: Lady Antebellum – Need You Now

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.