Na Japonskem bolj malo seksajo

Foto: Žurnal24 Japonci se v takšnem in podobnih položajih znajdejo relativno malokrat. Kar četr
Na Japonskem so stvari zaskrbljujoče – kar četrtina poročenih parov lani sploh ni seksala! To je pokazala raziskava inštituta univerze v Nihonu.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci z omenjene univerze se hkrati pozvali k odprti razpravi o tem vprašanju v državi, ki se že dolgo časa trudi dvigniti stopnjo rodnosti. Kot so še ugotovili v raziskavi, imajo ljudje, ko postanejo starejši, spolne odnose še bolj poredko. Tako 37,3 odstotka poročenih japonskih parov, ki so starejši od 50 let, nima spolnih odnosov. Kot navaja univerza Nihon, ki je raziskavo izvedla v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo, je treba k reševanju tega vprašanja pristopiti zelo resno. "Treba je preučiti osnovne vidike reprodukcijepogostost spolnih odnosovkot nov problem v državi z nizko stopnjo rodnosti," ugotavlja raziskava, ki pa ne navaja primerljivih podatkov s kako drugo državo.

Japonska ima eno od najnižjih stopenj rodnosti, zaradi česar temu drugemu največjemu gospodarstvu na svetu v prihodnosti grozi demografska kriza. Vlada si prizadeva za družinam prijaznejšo družbo, med drugim z ukrepi za večjo pravno zaščito zaposlenih mater in s krajšanjem splošno znanega dolgega delovnega časa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.