Na katero stran nagnete glavo, ko se poljubljate?

Foto: Žurnal24 Dober poljub bo vedno povzročil metuljčke v trebuhu. (Foto: Shutterstock)
Kateri od vaju je pobudnik poljuba?
Oglej si celoten članek

Ste se kdaj vprašali, na katero stran nagnete glavo, ko poljubite partnerja? Na levo ali desno? Kaj pomeni ena in kaj druga stran so raziskali psihologi Univerze Dhaka. Odkrili so, da večina ljudi glavo nagne na desno stran.

V raziskavi, objavljeni v časopisu Scientific Reports, so ugotovili, da da so največkrat moški tisti, ki so pobudniki poljuba. Vodijo za kar 15 odstotkov.

Oba spola največkrat glavo nagneta na desno stran, saj oseba, ki dobi poljub, sledi pobudniku, ki glavo največkrat nagne desno. Ko so psihologi pare prosili, če lahko zamenjajo stran glave, torej da jo nagnejo na levo, so povedali, da jim je tako neudobno in da niso vajeni poljubljana s te strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.