Na Lezbos po mir

Foto: Žurnal24 Lezbos bo navdušil tako družine z otroki kot zaljubljene pare, ki si želijo spro
Peščeni zalivi, pristaniški kraji in gorske vasice – vse to skriva otok Lezbos. Teden počitnic od 415 evrov.
Oglej si celoten članek

Otok, na katerem se je rodila in ustvarjala antična pesnica Sapfo, slovi po neokrnjeni naravi, peščenih plažah, termalnih vrelcih in geološkem fenomenu – kamnitem gozdu. Ostanke rastlinskih fosilov so namreč razglasili za zaščiten naravni spomenik, so najstarejša zapuščina otoka in eno od čudes sveta. Otok je namenjen vsem, ki ne marajo preveč turističnih krajev in gneče, zato je primernejši za ljubitelje umirjenih počitnic.

Otrok od 219 evrov
Če se boste na pot odpravili prek agencij, boste za teden bivanja z zajtrkom, letalski prevoz in prevoz do hotela odšteli od 415 evrov na osebo, za enega otroka od dveh do 12 let pa od 219 evrov. Uradni jezik na otoku je grški, v večini turističnih krajev pa govorijo tudi angleško in nemško, ponekod celo italijansko. Agencije priporočajo najem skuterja ali avtomobila; ceneje vas bo prišel večdnevni (vsaj tridnevni) najem. Sicer so na voljo tudi taksiji (cena je okoli deset evrov za pet kilometrov). Na otoku je dostikrat vetrovno, kar vas prijetno hladi, a poskrbite za zaščito oči.

Širok nasmeh in odprtost
Vroči grški temperament boste najbolj občutili, če se boste udeležili katerega izmed grških večerov, kjer vam bodo postregli z domačim vinom in vas naučili plesati sirtaki. Grki so pošteni in gostoljubni ljudje, precej odprti, a počasni; ne priganjajte jih, saj si za vse vzamejo čas. Ob pozdravu se rokujejo in poljubijo. Med 14. in 17. uro večinoma počivajo, zato je tedaj celo z zakonom prepovedano povzročati hrup.

Olivno olje in limone
Grška kuhinja je preprosta, a polna okusov. Njihovi najpogostejši začimbi sta origano in timijan, osnova jedi pa olivno olje in limonin sok. Seveda ne gre brez obilice lokalne zelenjave, kjer prevladujejo predvsem olive. Če mislite, da je giros tipična grška jed, pa se motite; to je namreč njihova hitra hrana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.