Na Mefa celo z avtobusi

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Drago Mislej - Mef. Zaskrbljen nad pozornostjo in navdušen nad fešto primorski glasbenik po partizansko gre nad Cankarjev dom.
Oglej si celoten članek


Turistično društvo Šparžin iz Kort vam na spletni strani Cankarjevega doma sporoča, da pridejo na koncert kar z avtobusom. Bo takšnih skupinskih odhodov na vaš koncert več?
V bistvu so me te ženske iz Kort presenetile, da organizirajo avtobus, zdaj so pa še naši okoli rekli, jebentiš, če grejo one z avtobusom, zakaj ne bi šli tudi mi, da ne hodimo vsak posebej, pa bomo zraven naredili še žurko.

Koliko takšnih avtobusov potem lahko pričakujemo?
Upam, da ne več kot dva (smeh). To je tako, da nekateri gredo zaradi mene, nekateri pa tudi zato, da grejo prvič pogledat v Cankarjev dom.

Pred kratkim ste rekli, da bi imeli koncert tudi na Metelkovi, a publika, ki bi šla v Cankarjev dom, morda ne bi šla na Metelkovo. Menite, da bo metelkovska publika prišla v Cankarjev dom?
Dobil sem občutek, da v Cankarjev dom ni nerodno iti nobenemu, medtem ko je na bolj specifične lokacije nekaterim nerodno iti, češ da to ni zanje. Tisti, ki me spremljajo od začetka, so že stari, nekateri, ki so prišli pozneje, so mlajša generacija, Cankarjev dom pa je nekako najbolj trpežen za vse generacije.

To bo vaš prvi samostojni koncert v Cankarjevem domu. Kako to, da ste se zanj odločili šele zdaj?
V to se nisem mislil podajati niti zdaj, a se je album, ki smo ga izdali oktobra lani, v Ljubljani presenetljivo dobro prodajal, in smo rekli, da je prav, da ga gremo predstavit tudi v Ljubljano. Potem so mi sodelavci sicer povedali, da smo že nastopali v Cankarjevem domu kot trio NOB, ampak sem jaz to že pozabil.

Bo to prvič zadnjič kot pri Marku Breclju ali bo prvič in zadnjič?
Nikoli ne reci nikoli, ampak se bojim, da bo to prvič in zadnjič, ker takšne vsesplošne podpore, kot je zdaj, res nisem pričakoval in je še nisem bil deležen. Malo sem že zaskrbljen in vsem tudi povem, da imajo verjetno kakšne izvide, ki jih jaz nimam, pa me zato tako vsi hvalijo. Polno je pozitivnih vibracij.

Je zaradi tega kaj večji pritisk?
Pritisk je zato, ker moramo vaditi malo bolj kot običajno.

Koliko več pa je to?
Zdaj moramo imeti vaje že dvakrat na teden, kar je dosti za nas, se pa vaje v 90 odstotih spremenijo v fešto.

Če se v fešto spreminjajo že vaje, se bo tudi koncert?
Želim si, da bi se. Na brzino smo se že organizirali in so ljudje rekli, da bodo prinesli vsak po kake tri flaškone vina. Je pa v Cankarjevem domu problem, ker že imajo svoj catering in bomo mi verjetno morali to narediti zunaj po partizansko.  Tam, kjer bodo nastopajoči, pa bo zanesljivo prostor za eno majhno osmico.

Poleg koncerta napovedujete tudi stand up.
Ne napovedujem nič. To sem prebral tako kot vi. Dejstvo je, da med pesmimi nakladam in mi uspe kakšna dobra, pa se ljudje režijo in je to skoraj stand up. Sicer pa moram priznati, da osebno nisem  veliki fan stand upa, ker se mi včasih zdijo prepoceni štosi.  Se bom pa na vsak način potrudil, da se bodo ljudje imeli fajn, ker bodo morali na koncertu zdržati skoraj tri ure.

Glede na to, da je podnaslov koncerta Najboljša leta, katera so vaša najboljša leta?
Vsako bodoče bo najboljše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.