Na pomoč, imam mačka!

Foto: Žurnal24 Med nazdravljanjem ne vztrajajte pri alkoholnih pijačah, ampak si privoščite tud
Čudežnega zdravila proti alkoholnemu mačku ni, posledice lahko le omilite.
Oglej si celoten članek

V ZDA slabo opravljeno delo in odsotnost zaradi alkoholnega mačka gospodarstvo staneta več kot 120 milijard evrov na leto, je pokazala raziskava strokovne revije Annals of Internal Medicine.

Ne mešajte alkohola. Maček nastane kot posledica dehidracije, pomanjkanja spanja in nakopičenja določenih snovi, ki dajo pijači barvo, vonj in okus. Čistejše alkoholne pijače vsebujejo manj teh dodatkov kot recimo temno obarvane (viski, brandy, rdeče vino) ali mešane alkoholne pijače (koktajli), tako da je posledično tudi maček manjši.

Nad mačka z bananami. Da bi preprečili nadležno posledico, izmenično pijte alkoholne in nealkoholne pijače, saj boste s tem preprečili dehidracijo, prav tako spijte veliko vode pred spanjem. Pred pitjem se dobro najejte, saj hrana upočasni absorpcijo alkohola. Če se zjutraj kljub temu zbudite z glavobolom, vam lahko pomaga naslednje:

  • hladna prha: zožila bo kapilare in omilila bolečino
  • okrepčilen zajtrk: pripravite si jajca, paradižnik, slanino, popečen kruh – tovrstna hrana vsebuje encime, ki so vam upadli med popivanjem
  • banane: vsebujejo veliko kalija in drugih hranil, ki vam bodo vrnile izgubljene elektrolite
  • svež zrak
Foto: Žurnal24

V boj z multivitamini. Ko se zbudite, ali še bolje, preden greste spat, spijte šumečo tableto C-vitamina ali multivitamina. Pomagajo tudi sveže iztisnjeni sadni ali zelenjavni sokovi, dobro pa bo vplival tudi ingverjev čaj, ki bo pomiril razdražen želodec. Prav posebne učinke ima tudi koktajl Bloody Mary.

Bloody Mary. Znameniti koktajl, ki naj bi pregnal mačka v trenutku. Učinkuje namreč že po petnajstih minutah.

Potrebujete:

  • 0,4 dl ohlajene vodke
  • 0,6 dl paradižnikove omake (omake, ne kečapa ali pelatov)
  • 0,2 dl limoninega soka
  • kavno žličko tabaska
  • kavno žličko worchestrske omake (lahko jo nadomestite s pekočim ajvarjem)
  • ščepec zeliščne soli
  • ščepec belega popra
  • led


Sestavine dobro premešajte v kozarcu za mešanje koktajlov in jih prelijte čez led, ki pa ga ne pustite v kozarcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.