Na pot le z mikročipom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preden se na pot odpravite z ljubljenčkom, preverite, ali ima vstavljen mikročip.
Oglej si celoten članek

Pes, star vsaj tri mesece, mora za nekomercialni premik znotraj Evropske unije (EU) izpolnjevati spodnje pogoje:

  • Imeti mora mikročip (za nekomercialni premik se kot veljavna označitev šteje tudi, če je pes označen z jasno čitljivim tetoviranim znamenjem, a mora lastnik dokazati, da je bila žival tako označena pred 3. julijem lani);
  • Biti mora veljavno cepljen proti steklini (cepljenje je veljavno 21. dan po opravljenem prvem cepljenju proti steklini oziroma če je bilo izvedeno redno in v roku);
  • Spremljati ga mora slovenski (EU) potni list za hišne živali (z vpisanimi podatki in potrjenimi cepljenji proti steklini).
  • Na Vursu svetujejo, naj se lastnik o pogojih prevoza z letalom pozanima pri letalski agenciji, s katero namerava potovati.

Nekatere države članice EU so proste notranjega zajedalca Echinococcus multilocularis, zato je treba za potovanje s psom v te države izpolnjevati dodatne varnostne zahteve, opozarjajo na Vursu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.