Na poti sta bila sedem let

Foto: Osebni arhiv Osvald Foto: Osebni arhiv Osvald Foto: Igor Osvald Zivljenje 19.09.13, knjiga Enosmerna vozovnica, avtorica Dominika Osvald, foto:
Enosmerna vozovnica opisuje drugačno potovanje Igorja in Dominike Osvald, ki pripravljata tudi multimedijske predstavitve.
Oglej si celoten članek

"V Avstraliji sva si visoke stroške zbijala s prostovoljnim delom; tudi z zbiranjem pomij na glasbenem festivalu. Prvi odvetnik, ki ga vidim broditi po pomijah, je izjavil sodelavec," pravi Igor Osvald.

Z ženo Dominiko sta pot začela leta 2005 v Istanbulu in potovala čez Azijo, severno od Himalaje vse do Daljnega vzhoda, čez otočja Jugovzhodne Azije v Avstralijo, v Južno Azijo (Bangladeš, Indijo, Nepal), nato v Južno Ameriko s severa (Venezuela) na jug (Argentina) ter nazaj v Azijo od Hongkonga čez Srednjo Azijo do Istanbula in v Egipt. Potovanje sta končala po sedmih letih.

"Trudila sva se potovati čim bolj v eni liniji, brez nepotrebnih preskokov, ker so ti prehodi med posameznimi kulturami in tradicijami najzanimivejši," pravi Osvald. Uporabljala sta javni prevoz in živela po standardu domačinov. "Tak način potovanja je bil najboljši za vpogled v to, kar naju je najbolj zanimalo," dodaja Osvald.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.