Na prodaj Lennonovo jezno pismo

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Jezno pismo, ki ga je John Lennon napisal siru Paulu McCartneyju, je šlo na dražbo.
Oglej si celoten članek

Pismo brez datuma naj bi bilo napisano okoli leta 1971, ko se je slavna skupina The Beatles razšla. Po poročanju Sky Newsa bi lahko pismo, ki ga je John Lennon namenil Paulu McCartneyju, prodano med 40 in 60 tisoč dolarji.

Pismo je naslovljeno na Paula in njegovo tedanjo ženo Lindo, kar kaže na še en dokaz, da sta bila glasbenika v sporu. Dolgo je dve strani in ni podpisano. Besedilo je natipkano, med vrsticami pa so dodani na roko napisani popravki, kar bi lahko pomenilo, da je šlo za osnutek.

Lennon je zapisal: "Ali res misliš, da se je večino današnje umetnosti zgodilo zaradi Beatlesov? Ne verjamem, da si tako nor, Paul, ali to verjameš? Ko boš nehal verjeti, se boš morda zbudil!"

Neznani ameriški zbiralec je dal na dražbo 250 predmetov, določeno število le-teh pa bo na ogled sredi aprila v newyorški galeriji. Dražba pa bo trajala do konca maja.

Med predmeti je tudi pismo nesrečne Marilyn Monroe svojemu mentorju Leeju Strasbergu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.