Na Slovenski popevki slavil Hamo

Foto: Stane Sršen Slovenska popevka 2012 Foto: Stane Sršen Slovenska popevka 2012 Foto: Stane Sršen Slovenska popevka 2012 Foto: Stane Sršen Slovenska popevka 2012 Foto: Stane Sršen Slovenska popevka 2012
Na Slovenski popevki slavili Matevž Šalehar - Hamo ter Nuša Derenda in Marko Vozelj.
Oglej si celoten članek

Slovenska popevka, ki letos praznuje 50 let, je danes dobila 37. zmagovalca. Žirijo je s skladbo Ti prihajaš prepričal Matevž Šalehar - Hamo, občinstvo pa s skladbo Naj nama sodi le nebo Nuša Derenda in Marko Vozelj. Za naslov najboljše slovenske popevke, ki sta jo izbrali strokovna žirija (Ivo Umek, Rok Lopatič, Matej Jevnišek, Neža Buh – Neisha, Elza Budau) in publika, se je potegovalo 14 skladb oziroma glasbenikov. Prireditev sta vodila Mojca Mavec in Mario Galunič.

Strokovno žirija je podelila še nagrado za najboljše besedilo, ki je šla v roke Marku Gregoriču za skladbo Zgoraj brez, ki jo je pela katarina Mala, in nagrado za najboljšo interpretacijo, ki jo je za izvedbo skladbe Čudovit je svet prejela Lea Sirk.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.