Na te babičine nasvete pozabite!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Čeprav dobronamerni, je mnogo zdravstvenih nasvetov, ki se širijo iz roda v rod, lahko nevarnih.
Oglej si celoten članek

Teh nasvetov nikar ne preizkušajte doma.

Z zobno pasto nad akne
Nekateri so prepričani, da se lahko mozoljev znebijo s pomočjo zobne paste. Strokovnjaki pa pravijo, da obstaja velika verjetnost, da bo zobna pasta stanje koža še poslabša, zato svetujejo uporabo razredčenega kisa ali slane vode.

Rezanje bradavic
Bradavice pustite pri miru, saj lahko, če jih boste poskušali odrezati, pride do hude infekcije. Po nasvet se obrnite k zdravniku.

Maslo zdravi opekline
Na opeklino nikar na dajajte masla, saj lahko pride do bakterijske infekcije. Poškodovani del kože  hladite z mrzlo vodo.

Ribje kosti ne odstranjujte s prsti
Če se vam v grlu zatakne ribja kost, jo nikar ne poskušajte izvleči s prsti, saj obstaja nevarnost, da boste na ta način kost porinili še globje v žrelo in dodatno poškodovali grlo. Poiščite zdravniško pomoč.

Stran z iglo
Ječmenčka na veki nikar ne predirajte z iglo, saj si lahko poškodujete oko. Zdravnik vam bo predpisal antiseptik.

Alkohol ni za dojenčke
Nekateri so prepričani, da bodo dojenčku, ki mu rastejo zobje, pomagali, če bodo njegove dlesni namazali z alkoholom. Mnogi se ne zavedajo, da obstaja zelo velika verjetnost, da bo dojenček zaradi alkohola še bolj trpel. Alkohol lahko namreč povzroči pekoč občutek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.