Na teden ne več kot pol kilograma

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pri zdravem hujšanju ne izgubimo več kot pol kilograma na teden. Sprememba načina življenja.
Oglej si celoten članek

"Splošno načelo je, da počasneje, kot bomo hujšali, lažje bomo obdržali telesno težo," svetujejo v centru za zdravo življenje Healthness. Vse več ljudi se zaveda negativnih posledic, ki jih ima čezmerna telesna teža za zdravje. "Ko želite izgubiti le nekaj kilogramov, je priporočljivo, da na teden izgubite pol kilograma," dodajajo v Healthnessu. Pri ljudeh, ki imajo večjo čezmerno težo, pa je izguba teže lahko tudi večja, posebno na začetku.

 

Sprememba prehranjevanja

Proces hujšanja je lahko zelo stresen – predvsem zato, ker moramo ob tem opravljati vse druge obveznosti in dejavnsti. "Najpomebneje je, da se hujšanja lotimo celostno," poudarjajo v Healthnessu. "Hujšanje ni stradanje s 500 kilokalorijami na dan, temveč način prehranjevanja, ki mu bomo sledili tudi, ko bo telesna teža dosežena," še dodajajo.

Premagovanje krize

Pri prehrani je treba biti posebno pozoren, da ni preveč skopa z ogljikovimi hidrati in da so obroki dovolj obilni. "Posledice so lahko večja izguba mišične mase kot maščobnega tkiva, utrujenost, slabokrvnost, slabo počutje in izgorelost," opozarjajo v Healthnessu.

Vedno novi impulzi

Med hujšanjem kilogrami veliko hitreje izginjajo v prvih tednih, nato pa telo potrebuje vedno nove impulze, tako s prehranskega kot gibalnega vidika, poudarjajo strokovnjaki.

Vas zanima vaša idealna telesna teža glede na starost

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.