Na tekmo za oskarje pozabili prijaviti film

Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Oskar. Društvo filmarjev na tekmo za nagrado pozabilo prijaviti film Circus Fantasticus. Škodo se zdaj trudi popraviti.
Oglej si celoten članek

"V petek sem poklical akademijo v Los Angelesu in sem poskušal razložiti nesrečni slučaj. Stopili smo v stik s sestrsko organizacijo v Ameriki Directors Guild of America, pa z drugimi ljudmi, ki jih poznamo na teh področjih. Škodo poskušamo popraviti," je pojasnil Igor Koršič, predsednik Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev (DSFU) .

Kot smo na zurnal24.si že poročali, je tajnica DSFU do izteka roka za prijavo (1. oktobra) na tekmo za oskarja za tujejezični film pozabila prijaviti film režiserja Janeza Burgerja Circus Fantasticus.

Razsuta administracija

Koršič je že v petek povedal, da se je napaka zgodila, ker je društvo septembra izgubilo tajnico. Čeprav je bila primopredaja narejena, nova tajnica ni vedela, da ima to nalogo. Nastala težava je po njegovih besedah predvsem posledica razsute administracije, ki jo je pred leti (2007 in 2008) povzročil državni finančni atentat. Na društvu jo poskušajo s pomočjo študentov znova sestaviti: "Prvi razpis po tistem času, ki nam omogoča zaprositi za polovico sredstev za izvajanje našega programa, je bil objavljen pred mesecem. Prej tri leta nič. Tokratna nesreča je neposredna posledica tega, saj je težko voditi pisarno z vedno novimi študenti."

Usoda Burgerjevega filma naj bi bila dokončno znana danes zvečer, režiser pa o zapletih z administracijo DSFU pravi: "Vsak, ki je vodilni v kakršnikoli organizaciji, je odgovoren za vse zaposlene, kar pomeni, da je za to odgovoren Koršič."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.