Na voljo so trije božanski okusi

Mnogi se verjetno še vedno ne zavedamo, kako pomembno je pitje tekočine. To je še posebej pomembno v vročih poletnih dneh …
Oglej si celoten članek

Voda uravnava našo telesno temperaturo, ščiti naše organe in igra ključno vlogo pri prebavi. Dehidriranost vpliva na našo energijo in sposobnost koncentracije.  

To poletje bo veselje še večje s čaji 1001 cvet COOL T, saj zanje potrebujete le hladno vodo in so zato več kot primerni za poletno razvajanje … 

Foto: COOL T 1001 Cvet COOL T 1001 Cvet Osvežite se s stilom

Pri 1001 cvet so to poletje za vas pripravili okusno osvežitev s hladnimi čaji COOL T. Gre za posebne čaje, katerih sestavine so pripravljene na način, da jih lahko pripravljamo kar s hladno vodo. So dobrodošla osvežitev za vso družino, saj so brez dodanih sladil, presenetijo pa nas z uravnoteženimi in osvežujočimi poletnimi okusi. Dodatnega skladkorja ne potrebujejo, tako so popolnoma naravni in v teh vročih mesecih odlična alternativa navadni vodi, pa tudi sokovom in pijačam z umetnimi sladili.

Na voljo imate tri božanske okuse: mandarina-rožmarin, meta&bezeg oziroma hugo ter meta&limeta. Številni jih uporabljajo tudi kot osnovo za brezalkoholne in navadne koktejle, poskusite lahko enega od spodnjih osvežilnih receptov. 

Zmagovalna kombinacija

Melonine ledene kocke v kombinaciji ohlajenega čaja COOL T meta & limeta … Je lahko še kaj boljšega za razvajanje v poletni vročini?

Za pripravo potrebujete:

Melono narežete na kocke. Vanilijev sladkor in cimet zmešate ter v zmesi povaljate kocke melone. Postavite jih v zamrzovalnik, da zamrznejo. Vrečko čaja potopite v hladno vodo za osem minut, nato jo odstranite. V ohlajen kozarec nasujte ledene melonine kocke in jih prelijete s čajem. Nato pa takoj postrežemo.

Z dodanim sadjem …

Sadna medena osvežitev s čajem COOL T meta & limeta in dodatkom sadja pa je primerna za uživanje kjerkoli, na plaži ali na domači terasi. 

Za pripravo potrebujete:

  • 1 vrečko čaja 1001 CVET COOL T meta & limeta
  • 1 jedilno žlico zmrznjenih borovnic
  • 1 manjšo pomarančo
  • 1 jedilno žlico medu
  • 1 dl pomarančnega soka
  • 2 dl vode

Pomarančo olupite in narežite na kocke. Kozico počasi segrejete do 30 stopinj Celzija, umešajte pomarančo in odstavite. Zmešajte s pomarančnim sokom, zmiksajte ter ohladite. V drugem kozarcu pripravite čaj: vrečko čaja potopite v hladno vodo, dodajte borovnice in premešajte, po osmih minutah vrečko čaja odstranite. Postrežete tako, da v visok kozarec najprej nalijete pomarančni pire, nato pa še čaj. Zanimiv dvobarvni napitek je pripravljen, da ga postrežete.

Nov recept za Mojito

Priljubljen poletni koktajl Mojito je odličen tudi brez alkohola, pripravljen s čajem COOL T meta & limeta pa je odlična ohladitev poletnih večerov.

Zanj potrebujete:

  • 1 vrečko čaja 1001 CVET COOL T meta & limeta
  • 2 jagodi
  • 1 limeto
  • 2 dl mineralne vode
  • 1 dl vode

Vodo in sladkor zmešajte ter počasi segrejete nad štedilnikom, da se sladkor stopi. Ohladite in umešajte narezane jagode in koščke limete. Premešajte, dodajte vrečko čaja in zalijte z ohlajeno mineralno vodo. Po osmih minutah vrečko odstranite in postrežete. Gostje vam bodo hvaležni

Foto: Profimedia 1001 Cvet Koliko tekočine moramo spiti 

Priporočeni dnevni vnos tekočine za moške je dva litra in pol, za ženske pa dva litra; ob visoki temperaturi in telesni aktivnosti je seveda potrebujete še več. Žeja je že znak, da premalo pijete, zato je dobro, da se že prej izognete tej fazi in poskrbite, da pijete čez cel dan dovolj tekočine.

Strokovnjaki priporočajo, da popijemo šest do osem kozarcev tekočine na dan.

V nedavni raziskavi so ugotovili, da vpliva količina spite tekočine tudi na naše razpoloženje. V raziskavi so analizirali 120 žensk, v ospredje pa so postavili njihovo počutje, njihovo hrano in pijačo. Ugotovili so, da so imele tiste ženske, ki so pile več tekočine, manjše možnosti za negativna razpoloženja kot so zmedenost, napetost ali žalost. 

Že predhodne raziskave na živalih pa so denimo pokazale na povezavo med nizko porabo vode in negativnim stanjem uma. Te raziskave so dokazale, da lahko kronično pomanjkanje tekočine ogroža delovanje nevronov v možganih, kar sproži nihanje razpoloženja. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.