Na zmagovalko Evrovizije letijo obtožbe

Foto: Profimedia
Kaj bi bila Evrovizija brez škandalov …
Oglej si celoten članek

Zmagovalki letošnje Evrovizije, izraelski pevki Netti, očitajo nespoštljivost do tuje (manjšinske) kulture. Kritiki so besni, da je v svojem nastopu uporabila elemente japonske kulture – nosila je kimono, na glavi je imela dve figi, del scenografije so bile japonske mačke Maneki-Neko – medtem ko je v govoru poudarjala pomen raznolikosti.

Na njeno stran so se postavili tudi številni uporabniki Twitterja, ki pravijo, da bi bile kritike upravičene le v primeru, če bi neka dominanta kultura za zabavo uporabljala elemente manjšinske kulture.

Evrosong Iz Lee Sirk se je ponorčeval celo Ryanair

Vsi, ki pevko poznajo, pa vedo, da se iz japonske kulture ne bi nikoli norčevala, saj jo obožuje, še zlasti Pokemon.

Netta je v soboto zmagala s pesmijo Toy. Po glasovanju žirij je sicer najbolje kazalo Avstriji, ki pa je po tem, ko so točkam dodali še rezultate televotinga, zdrsnila na tretje mesto. Lea Sirk je med 26 državami zasedla 22. mesto. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 09:02 15. Maj 2018.

    Kdo sploh pušča Žide v Evropo ? Kaj ima ta puščavska brezdomska zalega sploh iskati med nami ? Naj se …

  • 19:40 14. Maj 2018.

    te fore kulturne prilastitve so za opranoglave američane. ne razumem zakaj pišete o stvareh, ki so normalnim slovencem za psihjatrijo. …

  • 13:59 14. Maj 2018.

    POKEMON? WTF!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.