Načrtujejo umor španskih princesk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Teroristi Islamske države (IS) načrtujejo umor španskih princesk Leonor in Sofie.
Oglej si celoten članek

Špansko kraljevo družino 24 ur na dan varujejo agenti tajne službe, ki bodo morali biti sedaj še bolj pozorni na hčerki kralja Felipeja. Izvedeli so namreč, da teroristi IS načrtujejo atentat na princeski. Da obstajajo konkretne grožnje, je potrdil celo španski notranji minister Jorge Fernandez Diaz.

V raciji, ki je potekala po vsej Španiji, je policija aretirala šest moških in dve ženski, ki so povezani s teroristično skupino Islamske države. Preiskovalci so pri osumljencih odkrili dokumente, v katerih je med drugim pisalo: "Kralj Felipe bo izkusil trpljenje, ko bosta njegovi hčerki ležali pod kupom ruševin.“ Več podrobnosti še ni znanih.

Kljub grožnjam pa se kraljeva družina ne namerava izolirati od javnosti. Leonor se bo 20. maja udeležila obhajila, in to skupaj s svojimi sošolci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.