Nad astmo s prehrano

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kakovostna prehrana, bogata z vlakninami, blaži vnetje.
Oglej si celoten članek

Zdravljenje. Prehrana z veliko vlakninami lahko zmanjša vnetje v pljučih, so pokazali preizkusi, izvedeni na eni izmed švicarskih univerz. Vzrok so bakterije v črevesju, ki ob presnavljanju hrane z več vlakninami proizvajajo tudi več določenih maščobnih kislin. Te se nato absorbirajo v kri in spodbudijo imunski sistem k učinkovitejšemu zmanjševanju vnetja. Posledično pljuča postanejo tudi odpornejša.

Pomanjkanje vlaknin v prehrani naj bi po mnenju znanstvenikov učinkovalo ravno obratno in stanje pljuč še poslabšalo. Vlaknine so tudi sicer dobre za zdravje in prebavo, zato velja preizkusiti, ali teorija drži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.