Nad prehlad z zelišči

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Učinkovitost ameriškega slamnika pri otrocih še ni dokazana, saj pri njih imunski sistem še ni popolnoma razvit za obrambo pred infekcijami.
Oglej si celoten članek

Učinkovine iz ameriškega slamnika za več kot 50 odstotkov zmanjšajo število okužb z različnimi virusi (denimo virusi gripe, parainfluence, korona virusi in respiratornimi sincicijskimi virusi), je pokazala nova britanska raziskava, v kateri je sodelovalo 755 ljudi. Ugotovili so tudi, da so zdravila, ki vsebujejo te izvlečke, učinkovita predvsem pri ljudeh, ki so manj odporni proti bolezni, bodisi zaradi izpostavljenosti stresu, pomanjkanja spanca ali škodljivih razvad, kot je kajenje.

Nekatera zelišča znanstveno dokazano bistveno pripomorejo k odpornosti, zlasti pri prebolevanju prehladov in viroz. Ameriški slamnik, žajbelj in islandski lišaj se že lahko pohvalijo z raziskavami, ki dokazujejo njihovo učinkovitost,” pravi splošna zdravnica in zdravnica družinske medicine Nena Kopčavar Guček.

Zelišča so lahko v veliko pomoč tudi na vrhuncu sezone virusnih obolenj, saj lahko trajanje prehlada skrajšajo in pomagajo telesu pri obrambi pred novimi okužbami. Bistveno je le, da jih začnete jemati najpozneje ob prvih znakih prehlada, saj vam sredi bolezni ne bodo veliko pripomogla k hitrejšemu okrevanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.