Nadrejeni so jo silili nositi zajčja ušesa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Japonska uslužbenka je morala na delovnem mestu nosti v zajčja ušesa, ker ni izpolnila prodajne norme.
Oglej si celoten članek

V japonsekm kozmetičnem podjetju Kanebo so 61-letno uslužbenko nadrejeni prisilili v nošenje poniževalnih kostumov, med drugim tudi velikih zajčjih ušes, ker ni dosegla norme pri prodaji. Uslužbenko naj bi potem tudi fotografirali in posnetke uporabili v programih za usposabljanje novih delavcev. Zaposlena je trdila, da je zaradi poniževanja nadrejenih psihično trpela in tudi fizično zbolela.

Sodišče ugodilo tožbi

Japonka je podjetje tožila zaradi duševnih bolečin, ki jih je utrpela na delovnem mestu. Zahtevala je 3,3 milijona jenov (250.000 evrov) odškodnine. Sodišče je njeni tožbi ugodilo in podjetju naložilo plačilo odškodnine v višini 220.000 jenov (1700 evrov), a po besedah njenega odvetnika naj bi oškodovanki izplačali celo višjo vsoto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.