Nagrada v imenu Evrope

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V imenu države. Pomembno priznanje za trilogijo.
Oglej si celoten članek

Avtorja trilogije V imenu države Matej Šurca in Blaž Zgaga sta prejela mednarodno nagrado za posebne dosežke v preiskovalnem novinarstvu, ki jo podeljujeta Srednjeevropska pobuda in Medijska organizacija za jugovzhodno Evropo.

“Nagrada je potrditev dolgoletnega trdega dela, preiskovanja, in kar je najpomembnejše, odkrivanja resnice o trgovanju z orožjem na slovenskih tleh, v katero so bili vpleteni najpomembnejši politični predstavniki v Sloveniji, ne nazadnje trenutni predsednik vlade Janez Janša,” je ob prejemu nagrade za Žurnal24 povedal Blaž Zgaga, ki se strinja, da preiskovalno novinarstvo vedno pogosteje najde svoj prostor v knjižni obliki: “Ni takšna težava preiskati velike nepravilnosti ali korupcijo in kazniva dejanja, veliko težje je objaviti ugotovitve novinarskih preiskav. Morda je preiskovalno novinarstvo v Sloveniji zaželeno s strani vodilnih medijev samo deklarativno, dejansko pa je objava pomembnih zgodb dostikrat težja, kajti številni uredniki se bojijo pritiska lastnikov, ki so povezani s politiko, in seveda politikov samih.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.