Naj bo za kosilo slastna lazanja z bučkami

Foto: Žurnal24 Se vam že cedijo sline?
Se vam ob misli na nepozabno nedeljsko kosilo začnejo cediti sline? Prav je tako. Tokrat vam ponujamo recept za slastno lazanjo.
Oglej si celoten članek

Za štiri ljudi boste potrebovali naslednje:

  • mesno omako,
  • bešamel omako,
  • lističe lazanje,
  • sir,
  • maslo,
  • bučke.

Za mesno omako potrebujete:

  • 1 čebulo,
  • pol kg mlete mlade govedine,
  • 1 dl terana,
  • 1 liter pasiranih pelatov,
  • 3 stroke česna,
  • provansalska zelišča,
  • baziliko,
  • timijan,
  • sesekljan peteršilj,
  • sol in poper.

Za bešamel omako potrebujete:
  • 7 dag masla,
  • 4 žlice moke,
  • pol litra mleka,
  • 1 vrečko parmezana,
  • muškatni orešček,
  • mleti česen,
  • sol in poper.


Priprava
Najprej pripravite mesno omako, in sicer tako, da na čebuli prepražite meso in dodate sestavine ter začinite po okusu. Po približno pol ure kuhanja odstavite.

Bešamelno omako pripravite tako, da segrejete maslo, počasi dodajate moko in nato dolivate mleko. Med dodajanjem ves čas mešajte. Ko zavre, dodajte sol, poper in druge sestavine ter odstavite.

Bučke narežite na rezine in jih opecite na olivnem olju.

Lazanjo pripravite tako, da namastite pekač in dno prekrijte s testeninskimi listi za lazanjo, ki ste jih prej navlažili z vodo. Nanje naložite plast mesne omake. Prelijte jo z bešamelno omako, na vrhu pa lepo razporedite bučke.

Nadaljujte, dokler ne porabite sestavin. Vrhnjo plast testenin prelijte le z bešamelno omako, ki jo potresite s koščki masla in na drobno naribanim sirom.
Lazanjo v prej ogreti pečici pecite na 180 stopinj Celzija približno 30 minut. Preden jo postrežete, jo pustite, da počiva. Poleg ponudite še sezonsko zeleno solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.