Naj vas zapelje neustavljivi šarmer

Foto: Žurnal24 Mariborski publiki se bo kot režiser Don Juana prvič predstavil starosta slovens
V Slovensko narodno gledališče Maribor je aprila prišla seksualna tragikomedija Don Juan, ki jo je režiral Boris Cavazza. Ogledate si jo lahko tudi nocoj ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

Molière je v Don Juanu (Tadej Toš) prikazal neustavljivega šarmerja, okrutnega ljubimca, ki kroji usode žensk in se pri tem ne meni za posvetne, cerkvene ali človeške postave. Njegovemu neustavljivemu šarmu je podlegla tudi donja Elvira (Eva Kraš), ki jo je v svoji strastni sili iztrgal iz samostana. A ker Don Juanovo poželenje po vsaki zmagi kmalu usahne, se po poroki že ozira za drugimi. 

Jean-Baptiste Poquelin, poznan z umetniškim imenom Molière (1622–1673), je igro o neutrudljivem zapeljivcu Don Juanu krstno uprizoril leta 1665 v Palais-Royal.

Oče in Elvira ga svarita, naj stopi na pravo pot in se ogne pogubi, a Don Juan se odloči, da svoje narave ne bo spreminjal, pač pa jo bo skril za plaščem svetohlinstva. Prepričan je, da bo pod to krinko lahko še naprej nekaznovano počel, kar mu bo padlo na pamet. A njegova erotična komedija življenja se nezadržno bliža h koncu.

Cena vstopnice je od 8 do 16 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.