Najbolj kritično ni sedmo leto

Foto: Žurnal24 Ko krize še ni ... (Foto: Shutterstock)
Sta skupaj nekako zdržala pet ali šest let in zdaj malo s strahom pričakujeta sedmo leto? Strah je verjetno odveč, prava kriza prihaja šele nekaj let kasneje.
Oglej si celoten članek

Do zdaj je veljalo, da "če preživita sedmo leto zakona, bosta skupaj do smrti". V sedmem letu zakona naj bi namreč "ljubezen in privlačnost zamenjali dolgčas, nezadovoljstvo in razočaranje". A "legendo" o težavnem sedmem letu zakona je na laž postavilo kar nekaj raziskav, ki namigujejo, da je najbolj črno in zato tudi precej bolj usodno dvanajsto leto zakona.

Premalo ljubezni in še kaj
Raziskave namreč opozarjajo, da se zelo veliko parov loči ravno v dvanajstem letu zakona. Najpogostejši razlog za ločitev naj bi bilo pomanjkanje ljubezni in nerazumevanje, vse pogosteje pa pari povedo, da se ločujejo "tudi zaradi finančnih pritiskov in sporov, povezanih s premalo prihodki in vse večjimi stroški". Strokovnjaki sicer dodajajo, da ima vsak (srečen ali nesrečen) par svojo zgodbo. No, za vsak primer se dvanajstega leta zakona, če ste do tja prilezli, lotite malo bolj previdno in strpno. In kdaj naj krizo pričakuje vse več parov, ki živijo na koruzi?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.