Najbolj popularno ime na svetu je ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najbolj popularno dekliško ime v kar devetih državah je …
Oglej si celoten članek

Podatki, ki jih je za spletno stran babynamewizard.com zbrala Laura Wattenberg, razkrivajo, da je Sofija -  oziroma različice tega imena (Sophia,  Sofia, Sophie, Sofie ...) – najbolj popularno dekliško ime na svetu. Wattenbergova je v svojo raziskavo vključila 49 držav, ki vodijo statistiko imen.

Ime Sofija je kar v devetih državah na prvem mestu, med drugim tudi v Mehiki, Italiji in Rusiji, na drugem ali tretjem mestu je v 20 državah, med top 25 pa v kar tretjini vseh držav.

Sofija je najbolj popularno ime tako v nekaterih krščanskih kot tudi v nekaterih muslimanskih državah. Pomemben ni niti jezik države.

V Sloveniji je bilo lani najbolj popularno ime za novorojenčice Eva, sicer pa največ Slovenk nosi ime Marija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:14 18. November 2015.

    A veste katero je najbolj popularno ime v Angliji?!<br /><br />MIslite da je John ali pa mogoče Andrew...?<br />Motite se!<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.