Najbolj zaželena je Italija

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če še ne veste, kje boste letos počitnikovali, niste edini. Raziskava je pokazala, da 23 odstotkov Evropejcev še ni izbralo počitniške destinacije, med vsemi pa je najbolj zaželena Italija.
Oglej si celoten članek

Kar 58 odstotkov Evropejcev prisega na tradicionalne turistične destinacije, željo po odkrivanju novega in po bolj avanturističnih počitnicah pa ima 28 odstotkov od 30 tisoč Evropejcev, ki so sodelovali v raziskavi Eurobarometra.

Najbolj zaželena je Italija, v katero se bo odpravilo 11,5 odstotka sodelujočih, na drugem mestu je Španija z 8,6 odstotka, z 8,2 odstotka pa ji sledi Francija. Kje bodo letos počitnikovali, se še ni odločilo 23 odstotkov Evropejcev.

Doma ali daleč stran?

38 odstotkov sodelujočih se na dopust ne bo odpravilo čez mejo, 20 odstotkov pa jih bo počitnikovalo v Evropi. In Slovenci? Raziskava je pokazala, da si je letos 51 odstokov Slovencev izbralo počitniško destinacijo izven Evrope.

Izbor destinacije

Da so lokalne zanimivosti ključnega pomena pri izboru počitniške destinacije, je potrdilo 32 odstotkov sodelujočih, 14 odstotkov pa je takšnih, ki počitniški kraj izberejo zaradi dobre zabave.

Počitnice organiziramo sami

Polovica Evropejcev počitnice organizira sama, za počitnikovanje prek turistične agencije se odloči vsak sedmi Evropejec, 13 odstotkov pa je takšnih, ki svoj dopust rezervirajo prek interneta. Med Evropejci se na počitnice odpravi največ Fincev, kar 89 odstotkov, in Dancev, sledijo jim Nizozemci in Švedi s 87 odstotki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.