Najboljša od slabih je ... slaba

Foto: Arhiv SMG
Foto: Arhiv SMG
Premiera. V SMG o politiki, filozofiji in kapitalizmu.
Oglej si celoten članek

V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bo ob glasbi, ki jo bo v živo izvajal dvojec Incurabili, jutri ob 19.30 premierno uprizorjena predstava Sokrat, Slavoj in sofisti v režiji Jureta Novaka. Novak je v svojem novem delu za izhodišče vzel Aristofanovo komedijo Oblačice, v kateri je sloviti starogrški dramatik zaničevalno predstavil filozofa Sokrata in postal eden od njegovih rabljev, ter pokazal, da so si v politiki stvari podobne tudi po več kot dveh tisočletjih.

Medtem ko so Aristofana v Oblačicah zanimali predvsem sofisti in sofizem, se Novak v svoji predelavi sprašuje, kako lahko sodobna kapitalistična demokracija kot "najboljša izmed vseh slabih rešitev" izkorišča različne oblike upora za svoj nadaljnji obstoj in kako lahko medijski produkti o slabostih kapitalizma postanejo prodajna uspešnica.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.