Najboljše pesmi iz 90. let

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Top 100. Revija NME je izbrala najboljše pesmi iz 90. let.
Oglej si celoten članek

Glasbena revija NME je izbrala sto najboljših pesmi iz 90. let – desetletja, ki nam je dal grunge in britpop. Vrh lestvie so zasedli Pulp s svojim hitom Common People, na drugem mestu je pristala Nirvana z večno Smells Like Teen Spirit, sledijo pa ji Suede s Stay Together, Radiohead s Paranoid Android in Manic Street Preachers z Motorcycle Emptiness.

Oasis ni med prvimi petimi

Brata Gallagher in Oasis so zasedli šele šesto mesto, in to ne z Wonderwall, temveč s pesmijo Supersonic, za njimi so Beastie Boys s Sabotage, mesto za tem Daft Punk s komadom Da Funk, na devetem mestu je duo McAlmont&Butler s svojim Yes, na desetem pa Rage Against the Machine z uporniško himno Killing in the Name.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.