Najboljše so poceni kreme za sončenje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Test sončnih krem je znova potrdil, da najdražje ni nujno najboljše. Kot dobre so se izkazale prav poceni kreme za sončenje.
Oglej si celoten članek

Pri nakupu kreme za sončenje bodite pozorni na zaščitni faktor in na to, da krema ščiti pred UVA in UVB sončnimi žarki, poudarjajo strokovnjaki in avtorji velikega testa sončnih krem s strani Stiftung Warentest.

Pod drobnogled so vzeli najbolj popularne oblike zaščite pred soncem, kremo v razpršilu, olje v razpršilu in gel-kremo, vse z zaščitnim faktorjem 15, 20 in 25, kar kreme uvršča v razred "srednje" zaščite pred soncem.

Strokovnjaki so bili pri ocenjevanju pozorni na to, da izdelek res vsebuje obljubljeno UVA in UVB zaščito, osredotočili pa so se tudi na to, kako dobro se krema vpija ter na sposobnost vlaženja kože.

Dve neustrezni

Med 19 testiranimi izdelki jih je bilo 17 ocenjenih z "dobro", kot "neustrezno" pa so označili dve kremi – ena od njiju je imela zaščito manjšo kar za 30 odstotkov, kot je bilo navedeno na embalaži, druga je Lavozon Sun Oil Spray znamke Müller.

Velike razlike v ceni

Čeprav so bile vse ostale kreme ocenjene z "dobro", pa se močno razlikujejo po ceni, saj stanejo med 76 centov in 18,30 evri za 100 mililitrov. Med najdražje so se uvrstile kreme, dostopne v drogerijah in lekarnah, znamk Biotherm, Lancaster, Shisheido in Eucerin, potrošniškemu žepu prijazne in kot je pokazala raziskava tudi zelo učinkovite pa so kreme iz cenejših trgovskih verig.

Bogat nanos za pravo delovanje

Ne glede na to, katero kremo uporabljate, morate biti pozorni na to, da jo na telo nanesete v zadostni količini. Zaščita bo le tako delovala, kot obljublja napis na embalaži, pravijo strokovnjaki, ki so izračunali, koliko kreme naj bi na enkrat na telo nanesla odrasla oseba – količino treh žlic, pravijo. Pa vi, koliko kreme nanesete na telo?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.