Najboljše zdravilo proti prehladu je ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Najboljše zdravilo proti prehladu je počitek.
Oglej si celoten članek

Nemški zdravniki so v reviji Naturartz objavili članek, v katerem piše, da se boste prehlada in povišane telesne temperature najhitreje in najbolj zanesljivo znebili, če boste počivali. Zaradi jemanja zdravil, ki znižujejo temperaturo, se bolnikovo stanje izboljša, a le navidezno. Ker se počutijo bolje in nimajo več vročine, se lotevajo vsakodnevnih opravil in pozabijo na počitek. Povišana telesna temperatura pa je pomembna v boju proti infekciji, poudarjajo zdravniki.

V članku so zdravniki izpostavljali tudi pomen zadostnega pitja tekočin, kar je pomembno za sluznice. Pomembno pa je tudi uživanje sadja in zelenjave, ki telesu dobavljajo vitamine, ki jih nujno potrebuje za okrevanje. Dve živili, ki vas bosta uspešno ščitili pred virusi, sta česen in hren, so še povedali strokovnjaki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.