Najdepresivnejše mesto v Ameriki je ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sonce, plaže, vile, dobri avtomobili, slavni in bogati in še več razkošja očitno ni dovolj za srečo. To dokazuje Forbsova lestvica najdepresivnejših mest v Ameriki. Prvo mesto je namreč zasedel Miami.
Oglej si celoten članek

Miami je eno najbolj zaželenih mest med slavnimi in bogatimi, a kljub temu kriza mestu sanj ni prizanesla. "Čudovit South Beach privlači slavne in bogate, a družbene razlike med sloji so se v zadnjih letih vidno povečale. Enemu odstotku prebivalcev gre dobro, vsi drugi pa zaslužijo manj kot 75 tisoč dolarjev (skoraj 56 tisoč evrov) na leto, s to vsoto pa je v Miamiju težko preživeti," razlaga Forbsov urednik Kurt Badenhausen. Miami se je na prvo mesto najdepresivnejših mest v Ameriki uvrstil zaradi nepremičninske krize, zelo visoke stopnje kriminala in zaradi nezadovoljstva prebivalcev, ki naj bi se zaradi gneč na cestah v službo vozili najdlje. Med pomembnejšimi kriteriji, ki so izoblikovali lestvico, so bili tudi stopnja nezaposlenosti, priseljevanje in višina davkov.

Drugo mesto je zasedel Detroit, z najvišjo stopnjo kriminala v Združenih državah, kjer se srečujejo tudi z drastičnim nižanjem cen nepremičnin – te so nižje za kar 55 odstotkov, tretje mesto pa je zaradi slabih časov v avtomobilski industriji zasedel Flint. Lestvico petih najdepresivnejših mest zaključujeta West Palm Beach in Sacramento.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.