Najlepši, kadar spijo

Foto: Žurnal24 Otroci med fotografiranjem nemoteno spijo. (Foto: Petra Nuzdorfer) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Najlepše fotografije novorojenčkov nastanejo v prvem tednu starosti otročička.
Oglej si celoten članek
Fotografi dojenčkov:

tbernik.blogspot.com

mali-cudez-narave.blogspot.com

matejkolakovic.com

malizakladi.si

trebuscek.com

"Najboljši čas za fotografiranje novorojenčkov je v prvem tednu oziroma v prvih 14 dneh, saj lahko v objektiv ujamemo najmanjše podrobnosti, kot so rožnata polt, celjenje popka, nohtki na rokah in nogah, poleg tega nimajo lišajčkov na obrazu, ki se po navadi začnejo po 14 dnevih," pravi fotografinja Petra Nuzdorfer in dodaja, da lahko takrat z njimi ustvarjamo prave domišljijske pravljice, saj nemoteno spijo ter jih lahko premikamo in damo v katerikoli položaj za fotografiranje.

Topel in miren prostor
"Prostor za fotografiranje mora biti tih, miren in topel, otroka pred fotografiranjem nahranite, da se bo počutil čim udobneje in sproščeno," svetuje fotograf Tadej Bernik in dodaja, da že pred fotografiranjem razmislite o svojih željah (na primer položaj otroka, dodatki). Nuzdorferjeva razne kapice, odeje in ozadja prinese tudi s sabo, seveda pa je bolje, če jih pripravite že sami. "Poskrbite tudi za pleničko za brisanje, saj je lulanje novorojenčka med fotografiranjem kot nekakšen ritual," sklene fotografinja.

Ne spreglejte galerije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.