Najnoveši trendi za dom

Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet Foto: Maison & Objet Sejem Maison & Objet
Spogledovanje z naravo in recikliranjem na sodoben način je bila rdeča nit znanega oblikovalskega sejma v Parizu.
Oglej si celoten članek

Najbolj vroče svetovne trende oblikovanja so predstavili na oblikovalskem sejmu Maison & Objets v Parizu. Sejem, ki slovi po prepletanju sodobnega oblikovanja in umetnosti, je tudi tokrat v eni od hal postregel s kritičnim pogledom na svet. Surovo meso, zelenjava, mleko, med … vsakodnevna živila so postala ena od ključnih elementov estetike ter izraz povezanosti narave in čustev.

Sodobno recikliranje

Oblikovalci se vse bolj zavedajo pomena skrbi za okolje, zato ni nič nenavadnega, da se v večini vsi vračajo k prvotnim, naravnim materialom, veliko je recikliranja in predelave. Kljub temu pa je pri nekaterih kosih pohištva in drugih izdelkih meja med sodobnim in starim zelo zabrisana – zaradi sodobnih načinov recikliranja so izdelki na prvi pogled videti, kot da bi bili narejeni čisto na novo, iz novih, sodobnih materialov.

Klasika in pohištvo s podpisom

Seveda niso manjkali niti klasični kosi pohištva, ki čeprav so dodelani z modernimi materiali in barvami, pustijo vtis, kot da bi jih tja pripeljali iz razkošnih dvorcev. Med razstavljalci je bilo tudi kar nekaj oblikovalskih imen iz sveta mode, ki se kot po tekočem traku odločajo za kolekcije pohištva in dodatkov za dom. Pohištvo s svojim podpisom so tako med drugim predstavili Ralph Lauren Home, Missoni Home, Kenzo Maison in Fendi Casa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.