Najslabše zvezdniške diete

Foto: FameFlynet Gwyneth Paltrow Foto: FameFlynet Woody Harrelson Foto: FameFlynet Cheryl Cole Foto: Imaxtree manekenka manekenke Foto: FameFlynet Gisele Bündchen
Diet, ki vam jih bomo predstavili, ne preizkušajte doma, saj vam bodo naredile več škode kot koristi. Tudi zvezdniki, ki so jih preizkusili, jih ne priporočajo.
Oglej si celoten članek

Dieta z otroško hrano

Zvezdnice, ki jo prakticirajo: Lady Gaga, Gwyneth Paltrow in Jennifer Aniston.

Bistvo te diete je, da čez dan pojeste 14 kozarčkov otroške hrane ali pa jeste v glavnem zmečkano otroško hrano v kombinaciji z enim navadnim obrokom. Lahko jeste tudi navadne obroke in si namesto prigrizkov privoščite otroško hrano. Ta dieta ni primerna zato, ker en lonček otroške hrane vsebuje več kalorij, kot si mislimo. Poleg tega uživanje pravega sadja in zelenjave prinese več vitaminov kot v zmečkani obliki.

Dieta s surovo hrano

Zvezdniki, ki jo prakticirajo: Demi Moore, Natalie Portman in Woody Harrelson.

Bistvo te diete je, da se jé izključno samo surova hrana ter nepasterizirani mlečni izdelki. Dieta naj bi bila primerna tako za vegane kot mesojedce. Čeprav vam ta dieta obljublja zelo malo kalorij, pa prinaša zelo malo kalcija, vitamina D, železa, cinka in proteinov. Poleg tega ni priporočljivo uživati riža, testenin in fižola, saj se morajo ta živila kuhati, nekatera živila, kot so korenje in paradižniki, pa so celo bolj hranljiva, če so skuhana. Dieta ni primerna za nosečnice.

Dieta s krvnimi skupinami

Zvezdniki, ki jo prakticirajo: Cheryl Cole, Cliff Richard in Courtney Cox.

Bistvo te diete je, da je hrana odvisna od tega, kakšno krvno skupino imate. Za krvno skupino A velja, da ni priporočljivo uživati mlečnih izdelkov, krvna skupina B si lahko privošči več raznolike hrane, krvna skupina AB pa je nekakšna kombinacija skupin A in B. Krvna skupina 0 pa zahteva večji vnos mesa, nič mlečnih izdelkov ter pšenice in žit. Ta dieta dolgoročno ni primerna, saj lahko privede do kroničnega pomanjkanja kalcija.

Dieta s kombinacijo anoreksije in alkohola ("alkoreksija")

Zvezdniki, ki jo prakticirajo: Imena niso znana, a po tej dieti naj bi posegale predvsem znane manekenke in nekatere druge zvezdnice.

Bistvo te diete je, da ljudje, ki jo prakticirajo, čez dan ali teden zaužijejo čim manj kalorij, ki jih raje pridobijo s pitjem alkohola (recimo ob koncih tedna). Če recimo hujšate s pomočjo nizkokalorične diete, kar pomeni, da na dan zaužijete okoli 1.500 kalorij, vam preostane še 10.500 kalorij, ki jih lahko "spijete" čez teden. Kako absurdna je ta dieta, sploh ni treba pojasnjevati. Res je, zaužili boste malo kalorij, a s tem tudi zelo zelo malo vitaminov in hranilnih snovi, ki jih vaše telo nujno potrebuje. Počutili se boste šibko, utrujeno in brez energije.

Dukanova dieta

Zvezdnice, ki jo prakticirajo: Kate Middleton, Jennifer Lopez in Gisele Bündchen.

Bistvo te diete so štiri faze: faza napada (proteinska faza), faza hujšanja, faza stabilizacije in vzdrževalna faza. V glavnem gre za beljakovinsko dieto, z njeno pomočjo pa naj bi na teden izgubili približno tri kilograme. Takšno hujšanje ni priporočljivo že zato, ker ni pametno izključevati ostalih prehrambenih skupin, poleg tega pa dieta zajema predvsem francosko hrano, ki ni vedno dosegljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.