Najsrečnejši so pari, ki seksajo enkrat na teden

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Seks pogosteje kot enkrat na teden ne prispeva k večji bližini in zadovoljstvu para.
Oglej si celoten članek

Več desetletij so knjige za samopomoč in terapevti za boljši odnos predlagali več seksa, ki so ga razumeli kot ključnega za dober odnos. Študija univerze Toronto-Mississauga pa je pokazala, da so najsrečnejši tisti pari, ki seksajo le enkrat na teden. Pogostejši spolni odnosi dodatno ne prispevajo k zadovoljstvu. 

"Ljudje pogosto menijo, da več denarja in več seksa pomeni več sreče, ampak to je res le do določene točke in ta točka je enkrat na teden, potem pa nima več vpliva na zadovoljstvo," je pojasnila vodja raziskave, psihologinja Amy Muise

"Glavno sporočilo je, da je pomembno ohranjati spolno zvezo s partnerjem, a je enako pomembno imeti realistična pričakovanja glede spolnosti, saj so pari pogosto zelo zaposleni z delom in družinskimi obveznostmi," je še dodala. 

Kljub stereotipom, da moški želijo več seksa in da imajo starejši spolne odnose bolj redko, je študija, v kateri je vprašalnik izpolnilo 30 tisoč Američanov, ni pokazala razlik glede na spol, starost ali dolžino odnosa.

Terapevtka Tracey Cox meni, da si bo mnogo parov ob izsledkih te študije oddahnilo. "Še vedno verjamemo mitu, da bi morali seksati kar naprej, ampak nismo tako narejeni, pravzaprav je verjetno, da se partnerja še prej naveličaš, če imaš preveč spolnih odnosov," je dejala. 

Je pa študija pokazala, da pogostejši seks ljudi bolj osreči kot visok prihodek. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.