Najstniku odstranili 232 zob

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kirurgi v Mumbaiju so indijskemu najstniku z operacijo, ki je trajala skoraj sedem ur, odstranili 232 zob.
Oglej si celoten članek

17-letnik Ashik Gavai je zdravniško pomoč poiskal zaradi otekline na desni strani spodnje čeljusti, zdravniki pa so kasneje ugotovili, da ima sestavljen odontom.

Kirurgi so sprva mislili, da bo to preprosta operacija, a ko so odprli čeljust, so znotraj čeljustne kosti videli več biserom podobnih zob. Po odstranitvi le-teh so naleteli tudi na marmorju podobne strukture, ki so jih poskušali izdreti v enem kosu, a so jih nato morali odstraniti po delih.

Ashikov oče Suresh Gavai je povedal, da se je pred operacijo družina bala, da ima Ashik rakasto obolenje.

Pregled literature je pokazal, da so doslej v tovrstnih operacijah odstranili največ 37 zob, zato indijski kirurgi domnevajo, da bi lahko bila odstranitev 232 zob svetovni rekord.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.